Medya Bilgi Servisi 999. Sayı / 12.05.2025

GENEL 30/06/2025

Dimes’ten Çakal ve Banu Alkan ile ters köşe!

DİMES, DİMES COOL Lime Mix için hazırladığı yeni reklam kampanyasıyla, yine ezber bozan bir işe imza attı. İkonik kıyafetleri ve unutulmaz replikleriyle Banu Alkan, reklam filminde rap müziğin popüler ismi Çakal ile birlikte yer alıyor. DİMES COOL Lime Mix reklam filmi, Banu Alkan’ın sosyal medyada gündem olan sarkastik “Very Delicious” söylemiyle yeni nesil eğlence anlayışını ters köşe bir yaklaşımla kucaklıyor.

Reklamania Creative iş birliğiyle hazırlanan DİMES COOL Lime Mix kampanyasının, yönetmenliğini Ozan Köse’nin üstlendiği reklam filmi, enerjik ve ikonik havasıyla bir internet ritüeli olan “mem” kültürünü daha ekranlara taşıyor. Yeni nesil komedi unsurları ile yeni nesil ekran kullanma alışkanlıklarını bir araya getirerek sarkastik bir bakış açısıyla tüketici ile buluşan film, gençlerin dilinden konuşan, özgün tarzıyla fark yaratan rap müziğin yıldızı Çakal’ı merkezine alıyor.

Kampanyada Banu Alkan’ın zamansız enerjisi, filmin sürpriz ve eğlence dozunu yükseltiyor. Böylece izleyiciler alışılmışın dışında, genç kuşağın nabzını tutan, ters köşe bir deneyime davet ediliyor.

Temizlikte ferahlık sağlıyor…

Kişisel bakım, hijyen ve temizlik ürünleri alanında faaliyet gösteren Aksan Kozmetik, Procter & Gamble (P&G) iş birliğiyle ürettiği FAİRY Çok Amaçlı Yüzey Temizlik Havlusu serisinin reklam kampanyasını başlattı.

Televizyon, açıkhava, dijital ve sosyal medya kanallarında yayına giren reklam filminde, ürünün pratik kullanımı, yüzde 100 yerli üretimi ve 48 saate kadar etkili temizlik vadeden formülü vurgulanıyor. Beyaz Sabun, Limon Yağlı, Lavanta Yağlı ve Lilyum Çiçeği olmak üzere dört farklı koku seçeneğiyle sunulan havlular, günlük temizlik ihtiyaçlarına hitap ediyor.

Reklamın yüzü, başarılı tiyatro oyuncusu Doğa Rutkay oldu. Filmde evin annesi rolünde izlediğimiz Rutkay, temizlik sırasında ürünü kullanarak hem ferahlık hem hijyen sağlandığını gösteriyor.

MEDYA DÜNYASINDAN HABERLER

-Octet Türkiye, yeni dönemde iletişim çalışmalarını birlikte yürüteceği ajansını seçti. Octet Türkiye’nin iletişim alanındaki yeni iş ortağı Smart CC oldu. 

-  Paterna Group tüm iletişim süreçlerini  Pura Vida İletişim’e emanet etti.

-GYİAD (Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği) tüm iletişim süreçlerini Proactive İletişim'e emanet etti.

-Group DP çatısı altında faaliyet gösteren Brandlift, saç bakımı alanında çalışmalara imza atan Daily Perfection’ın yeni sosyal medya ajansı oldu.

-PR House, Türkiye’nin en genç bankalarından biri olarak hızla büyümeye devam eden DestekBank’ı portföyüne kattı.

- Habertürk TV'de Görsel Koordinatör olarak yıllarca önemli projelere imza atan ve medya alanında güçlü bir kariyer geçmişi bulunan Hülya Arslan Akoğul, Bloomberg HT’nin Programlar Koordinatörü oldu.

- Yeni Tiyatro ve Yeni Sinema Dergisi tarafından verilen 12. Uluslararası Emek ve Başarı Ödüllerinin kazananları açıklandı. BirGün gazetesi Kültür Sanat Editörü Tuğçe Çelik ‘Kültür Sanata Katkı Ödülü’ne layık görüldü. 

-Basın Emekçileri Sendikası geçen yıl yapamadığı 23. Kutlu Adalı Ödül Töreni'ni bu yıl düzenliyor. YENİDÜZEN köşe yazarı Cenk Mutluyakalı “Mesleğe emek verenler” ödülü, Serap Şahin ise "Genç Basın Çalışanları Teşvik Ödülü" aldı.

-Fiba Perakende Grubu, iletişim alanında yeni bir adım atarak Golin İstanbul ile işbirliğine imza attı.  

-Türkiye’nin ilk perakende medya şirketi Mimeda ile WPP Media Türkiye, perakende medya alanında yeni bir iş birliğine imza attı. Bu iş birliği, markalara hedef kitleye daha doğrudan erişim sağlama ve satış performansını artırma konusunda yeni olanaklar sunmayı amaçlıyor. 

-Dalaman Havalimanı’nda faaliyet gösteren yeme-içme şirketi Paterna Group, iletişim çalışmalarını Pura Vida İletişim’e devretti.  

EN ÇOK REKLAM VEREN 10 SEKTÖRÜN İLK 3 MARKASI